Foto Katrin Moström / Troll

Behöver du och din grupp åka bort en stund
för att vila och samla kraft?

Hannemo Kursgård erbjuder aktivitetskonferenser, kommunikation och grupputveckling. Här kan du och din grupp umgås och konferera ostört med hela gården för er själva, en exklusiv ensamrätt till ert förfogande.

Alla skall få ut något av vistelsen, därför använder vi en mängd olika verktyg, allt efter vad som passar er grupp bäst. Naturen och den levande elden, skogsvandringar, samarbetsövningar, dans, yoga och djembespel är några exempel på vad ni kan uppleva hos oss.

Vi skräddarsyr vistelsen efter era önskemål.


Ät gott

Vi lägger stor vikt vid maten och tillagar alla måltider med omsorg och känsla. Att äta rätt är avgörande för att må bra, både för kroppen och sinnet. Välsmakande och hälsosam mat ger inte bara magen sitt, utan stimulerar oss även att tänka framåt och fatta rätt beslut. Maten på Hannemo är vegetarisk och vi använder oss av färska ekologiska råvaror för bästa smakupplevelse.


Vakna utvilad

Sömn är också en aktivitet. Att sova gott är en underskattad och viktig del av en välfungerade vardag.  Vi har lagt ner mycket möda på att skapa bra förutsättningar för en god natts sömn och kanske det viktigast av allt – att du skall vakna utvilad och vara redo för nya utmaningar.

Våra 12 rum är alla personligt inredda. Här är det lätt att finna ro och låta tankarna vila långt från arbete och stress. Njut av tystnaden och våra sköna, nybäddade sängar.


foto Katrin Moström / Troll

Hanne Skretting och Morgan Stensson

Vi driver tillsammans Hannemo Kursgård.
Med personligt engagemang och helhetstänkande tar vi emot dig när du och din grupp kommer hit – allt för att vistelsen skall bli efter dina önskemål. Tillsammans med inhyrd kompetens erbjuder vi föreläsningar, kurser och aktiviteter.Här ger vi ett exempel på hur en vistelse skulle kunna vara upplagd. Det är dock bara ett exempel. Tänk på att vi anpassar alla våra program efter kundens önskemål.


 

 

Föreläsningar, kurser och aktiviteter

Bild 4
Kost och hälsa
Inga-Britta Sundqvist

Rätt kost gör dig mer stresstålig och ökar den mentala förmågan. En halv dag med Inga-Britta ger både kunskap och verktyg för personlig hälsa och välbefinnande. Föreläsningar varvas med praktiska övningar. Lättfattligt och enkelt får du kunskap om fettsyror, antioxidanter och GI-metodens fördelar.

Inga-Britta Sundqvist har skrivit fyra böcker om hälsa. Däribland den prisbelönta bästsäljaren Vegetariska Kokboken. Numera arbetar hon främst som uppskattad föreläsare, konsult och lärare inom kost, hälsa och näringslära.


Bild 10Bild 9
Trummor, kommunikation & samspel 

Mikael Gabrielsson och Christina J Gabrielsson, Blå Björk

Ett team består alltid av individer med olika förutsättningar, erfarenhet och förmåga. Vi använder trummor och dans för att på ett tydligt och prestigelöst sätt visa hur viktig varje individ är för helheten, bryter gamla mönster och upplever oss själva och varandra med nya ögon.

Mikael Gabrielsson. Diplomerad RGRM-terapeut och Steg 1 utbildad i integrativ psykoterapi.

Christina J Gabrielsson. Förskolelärare. Har mellan 1999-2006 arbetat med dansterapi, taktil massage och vatten-QiGong vid Centralsjukhuset i Karlstad.


Bild 22

foto Katrin Moström / Troll

Naturladdning & frigörande dans

Morgan Stensson

Naturladdning
Vi ger oss ut på en guidad skogsvandring och använder naturen för att samla kraft och hitta ny energi. Med enkla men effektiva övningar
stannar vi upp och blir mer närvarande och släpper vardagens stress.

Frigörande dans
En väl fungerande friskvårdsmetod. Här finns inga bestämda steg eller rörelser, bara lusten att röra sig till musik. Stelhet och spänningar
släpper och du blir lugn och avstressad.


 foto Katrin Moström / Troll

Njut av helheten

Hannemo kursgård ligger i vackra Fryksdalen, mitt i den vilda värmländska naturen. Sekelskifteshuset med sina tillhörande härbren och stall är omgivet av vandringsvänliga skogar och öppna ängar. Under åren har vi omsorgsfullt restaurerat och tagit tillvara på husets karaktär med dess trägolv och kakelugnar.
Personligt bemötande och genuint engagemang genomsyrar hela vår verksamhet. Känn er som hemma.

Varmt välkomna /
Hanne & Morgan – Hannemo Kursgård